Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

5 tips tegen ransomware

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is een online chantagemiddel. Het woord ransom betekent letterlijk losgeld.

Uw data op uw computer en/of server worden dusdanig versleuteld, dat u er niets meer mee kunt. Regelmatig is de back-up, soms tot maanden terug, daarbij ook nog geïnfecteerd. Cybercriminelen vragen ‘losgeld’ om ervan af te komen. Een bedrag betalen in Bitcoins is vaak de enige oplossing om weer toegang te krijgen tot uw data. 

Tips om een ransomware-aanval tegen te gaan binnen uw organisatie: 

  1. Het lijkt een open deur, maar zorg ervoor dat de laatste updates en antivirussoftware geïnstalleerd zijn. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw ICT-partner 
  2. Train uw medewerkers, middels informatie- of bewustwordingssessies, regelmatig aangaande veilig e-mailen en het veilig delen van documenten. Een ransomware-aanval kan ook plaatsvinden via een URL in een document. 
  3. Zorg voor een sluitend wachtwoord-/toegangsbeleid en pas minimaal Multi-Factor Authenticatie (MFA) toe bij het werken op afstand. 
  4. Zorg ervoor dat u grip houdt op de (gratis) apps die uw medewerkers installeren met behulp van de krachtige beheertool Microsoft Intune. 
  5. Maak gebruik van geavanceerde oplossingen om aanvallen tegen te gaan zoals Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection.

Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection 
Als u werkt met Microsoft Office, heeft u al volop mogelijkheden om uw systemen goed te beschermen. Maar voor echt geavanceerde aanvallen, en die komen de laatste tijd steeds vaker voor, heeft u extra wapens nodig om u te beschermen tegen aanvallen van cybercriminelen. Daarvoor adviseren wij om, naast de standaard beveiliging van Microsoft365, Office 365 Advanced Threat Protection (Microsoft ATP) in te zetten. 

Microsoft ATP biedt extra bescherming tegen onveilige bijlagen, schadelijke links en phishing. Alle e-mails worden gescand en aanvallen worden afgeslagen, al voordat ze de firewall van uw bedrijf bereiken!

Uniek en belangrijk onderdeel van Microsoft ATP; het checkt ook de online omgevingen SharePoint, OneDrive en Teams. Als er (per abuis) onveilige bestanden geplaatst zijn door medewerkers, worden deze direct door Microsoft ATP verwijderd.  

Microsoft ATP is altijd up-to-date. Het Microsoft Cyber Security Center scant 450 miljard e-mailberichten per maand en ziet dus meteen verdachte e-mails voorbijkomen. 

Meer weten over de mogelijkheden van Microsoft ATP? Ik help u graag verder. 

Timo Neeleman 
Anbecom ICT  

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Lees meer
Microsoft Viva, een korte introductie

Sinds kort heeft Microsoft een nieuw platform beschikbaar; Microsoft Viva. Deze intranet-achtige oplossing wordt ook wel een “employe experience” platform genoemd. Viva dient als startpunt, voor bijvoorbeeld werknemers, om gemakkelijk bij verschillende, gedeelde, informatiebronnen van hun bedrijf te komen.

Lees meer
5 aandachtspunten voor de moderne (thuis)werkplek.

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels bekend en breed gedragen: een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en minder reistijd. Toch zijn die voordelen geen vanzelfsprekendheid. We zien dat veel organisaties onvoldoende aandacht besteden aan de thuiswerkplek, in de breedste zin van het woord.

Lees meer
Gebruik een wachtwoordZIN!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kan binnen een seconde worden gekraakt, volgens data van de NordPass-wachtwoordbeheerder. Hieruit is op te maken dat miljoenen mensen nog steeds een algemeen en zwak wachtwoord gebruiken. In deze blog helpen we u op weg om gebruik te gaan maken van sterke wachtwoorden, die de kans op een hack en daarmee ongewenste schade verkleint.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT