Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Office 365 back-up

Office 365 back-up? Daar zorgt Microsoft toch voor?

Office 365 back-up? Daar zorgt Microsoft toch voor? Een veel gehoorde opmerking! Maar sta hier eens even bij stil. Weet u dat zeker?

Microsoft neemt u heel wat zorgen uit handen. Maar de belangrijkste focus van Microsoft ligt bij het beheer van de Office 365-infrastructuur en het waarborgen van de uptime voor gebruikers. De verantwoordelijkheid voor uw data ligt echter bij ú!

Doorgaans wordt aangenomen dat Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging en de langdurige retention van Office 365-data, terwijl die verantwoordelijkheid in werkelijkheid bij u ligt. Daar ligt het misverstand. De back-up-en herstelmogelijkheden die Microsoft biedt verschillen vaak van wat gebruikers verwachten. Naast de standaardvoorzorgsmaatregelen van Office 365 moet u dus mogelijk nog eens moet nagaan in hoeverre u controle over uw data heeft en hoeveel toegang u er werkelijk toe heeft.

Microsoft Office 365 biedt geografische redundantie, wat vaak ten onrechte voor back-up wordt aangezien. Van een back-up is sprake wanneer er historische kopieën van data worden gemaakt en vervolgens op diverse locaties opgeslagen. Er is dan altijd een gemakkelijk toegankelijke kopie elders wanneer bijvoorbeeld data verloren gaan, per ongeluk worden verwijderd of door een kwaadwillige aanval beschadigd raken. Geografische redundantie biedt daarentegen bescherming bij locatieproblemen of hardwarestoringen. Bij een of andere crash van de infrastructuur of bij een storing blijven uw gebruikers Always-On en merken ze niet eens dat er problemen zijn. Heel wat anders dan een back-up dus.

5 redenen om te kiezen voor Anbecom Office 365 backup

  1. Bij permanent verwijderen binnen Office 365 wordt een item gemarkeerd voor volledige verwijdering uit de database met postvakken. Zodra dit gebeurt is het item voorgoed verdwenen.
  2. Office 365 beschikt maar in beperkte mate over beleidsregels voor back-up en retention. Van medewerkers die bijvoorbeeld uit dienst gaan, worden de gegevens door Microsoft maar 90 dagen bewaard, afhankelijk van de specifieke instellingen.
  3. Malware en virussen, zoals ransomware, hebben het afgelopen jaar over de hele wereld ernstige schade aan organisaties toegebracht. Deze risico’s sluipen binnen via e-mailberichten en bijlagen, en het is niet altijd voldoende om gebruikers te leren waarop ze moeten letten, vooral wanneer de geïnfecteerde berichten zo aantrekkelijk lijken. De functies van Exchange Online voor back-up en herstel zijn onvoldoende om ernstige aanvallen op te vangen.
  4. Soms moet er onverwacht email of data teruggehaald worden met het oog op een juridische procedure. Microsoft biedt een aantal oplossingen, maar ook hiervoor geldt dat deze geen solide back-upoplossing vormen waarmee uw bedrijf uit de juridische problemen wordt gehouden. Als u bijvoorbeeld per ongeluk een gebruiker verwijdert, wordt ook zijn of haar on-hold postvak verwijderd.

Veilig werken met Anbecom Office 365 back-up

U heeft al een verstandig zakelijk besluit genomen door Microsoft Office 365 te implementeren. Implementeer nu – om onnodige risico’s van dataverlies te voorkomen – een back-up oplossing die u zowel volledige toegang tot uw Office 365-data als volledige controle over deze data biedt.

Meer weten?

Ik denk graag met u mee richting een betrouwbare oplossing voor uw specifieke situatie.

Jan Smit
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met Jan

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Microsoft Teams of Zoom?

Microsoft Teams en Zoom zijn beide populaire oplossingen om te kunnen videobellen, chatten en het uitwisselen van bestanden. Maar waar zitten nu de verschillen en waarom zou u voor het gebruik van Teams moeten kiezen? In dit artikel nemen we u hierin mee. Daarnaast geven we u een aantal handige tips en benoemen een aantal nieuwe functionaliteiten die onlangs zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf?

Waarschijnlijk moet u er niet aan denken; overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf. Bijna net zo erg als het overstappen naar een nieuwe accountant. Not done, heel veel gedoe en gaat het überhaupt beter worden? Inderdaad, het is best wel een ‘gedoe’ om over te stappen naar een nieuw ICT-bedrijf, maar het is lang niet zo […]

Lees meer
5 tips tegen ransomware

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is een online chantagemiddel. Het woord ransom betekent letterlijk losgeld.

Lees meer
(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT