Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Bewustwording veilig online werken.

Het grootste hiaat in de beveiliging van uw ICT omgeving bevindt zich vaak direct achter het beeldscherm; de gebruiker zelf.

Het grootste hiaat in de beveiliging van uw ICT omgeving bevindt zich vaak direct achter het beeldscherm; de gebruiker zelf. De meeste mensen gaan voor gemak en niet voor veiligheid. Een groot deel van de medewerkers is zich bijvoorbeeld niet bewust van de risico’s van linkjes en bijlagen in e-mails. Bij phishingtests zien we dat een verontrustend percentage van de mensen gewoon zijn/haar inloggegevens invult op een gesimuleerde phishingsite!

Het creëren van bewustwording is het lastigste onderdeel van de strijd tegen cyber criminelen. Die ervaring hebben we al lang bij Anbecom ICT. Werkgevers zien dat probleem inmiddels gelukkig ook. Om hier een goed antwoord op te hebben, organiseren wij regelmatig bewustwordingssessies. Tijdens zo’n sessie leren de medewerkers veilig en bewust om te gaan met ICT, conform de regels van uw bedrijf. We merken dat deze sessies echt bijdragen aan het veilig online werken. Wilt u ook een keer deelnemen aan zo’n sessie? Stuur ons dan gerust een mail en wij nemen contact met u op.

Hierbij nog een paar tips, die u al een beetje op weg helpen:

  • Gebruik altijd antivirus software
  • Zorg voor een goede firewall
  • Zorg dat updates tijdig doorgevoerd worden
  • Controleer altijd of het adres klopt, voordat u inloggegevens invult
  • Download geen bestanden als je niet zeker bent waar ze vandaan komen
  • Klik nooit op links, als ze er verdacht of ‘te mooi om waar te zijn’ uit zien
  • Zorg voor een interne wachtwoordbeheerder
  • Maak gebruik van dubbele authenticatie
  • Zorg voor een goede back-up strategie

Peter de Ruiter
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met JanBekijk het team

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
5 nieuwe ontwikkelingen binnen Teams

Microsoft Teams heeft door het thuiswerken de afgelopen periode een enorme vlucht in gebruik genomen. Veel van onze klanten werken met Teams, maar niet iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan Teams daardoor niet optimaal inzetten. Dat is zonde.

Voor een efficiënt gebruik van Teams brengen we in deze blog daarom 5 recente ontwikkelingen onder de aandacht:

Lees meer
Phishing
Phishing; nep van echt onderscheiden

Phishing is soms zo overtuigend, dat een klik snel gemaakt is. Phishing of nepmails komen in alle soorten en maten voor; van een simpel verzoek om persoons- of inloggegevens tot goed doordachte en specifieke aanvallen om organisaties binnen te dringen. Gerichte phishing-aanvallen lijken vaak van bekende personen of vertrouwde instanties af te komen. Soms worden er uitdrukkelijk namen en informatie vermeld die toegespitst zijn op de ontvanger van de mail. Criminelen die nepmails versturen, maken misbruik van dagelijkse omstandigheden, maar ze zijn ook in uitzonderlijke situaties actief, zoals nu tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Een veilige Microsoft 365 omgeving? Controleer het met Microsoft Secure Score

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT