Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Bewustwording veilig online werken.

Het grootste hiaat in de beveiliging van uw ICT omgeving bevindt zich vaak direct achter het beeldscherm; de gebruiker zelf.

Het grootste hiaat in de beveiliging van uw ICT omgeving bevindt zich vaak direct achter het beeldscherm; de gebruiker zelf. De meeste mensen gaan voor gemak en niet voor veiligheid. Een groot deel van de medewerkers is zich bijvoorbeeld niet bewust van de risico’s van linkjes en bijlagen in e-mails. Bij phishingtests zien we dat een verontrustend percentage van de mensen gewoon zijn/haar inloggegevens invult op een gesimuleerde phishingsite!

Het creëren van bewustwording is het lastigste onderdeel van de strijd tegen cyber criminelen. Die ervaring hebben we al lang bij Anbecom ICT. Werkgevers zien dat probleem inmiddels gelukkig ook. Om hier een goed antwoord op te hebben, organiseren wij regelmatig bewustwordingssessies. Tijdens zo’n sessie leren de medewerkers veilig en bewust om te gaan met ICT, conform de regels van uw bedrijf. We merken dat deze sessies echt bijdragen aan het veilig online werken. Wilt u ook een keer deelnemen aan zo’n sessie? Stuur ons dan gerust een mail en wij nemen contact met u op.

Hierbij nog een paar tips, die u al een beetje op weg helpen:

  • Gebruik altijd antivirus software
  • Zorg voor een goede firewall
  • Zorg dat updates tijdig doorgevoerd worden
  • Controleer altijd of het adres klopt, voordat u inloggegevens invult
  • Download geen bestanden als je niet zeker bent waar ze vandaan komen
  • Klik nooit op links, als ze er verdacht of ‘te mooi om waar te zijn’ uit zien
  • Zorg voor een interne wachtwoordbeheerder
  • Maak gebruik van dubbele authenticatie
  • Zorg voor een goede back-up strategie

Peter de Ruiter
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met Jan

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Microsoft Teams of Zoom?

Microsoft Teams en Zoom zijn beide populaire oplossingen om te kunnen videobellen, chatten en het uitwisselen van bestanden. Maar waar zitten nu de verschillen en waarom zou u voor het gebruik van Teams moeten kiezen? In dit artikel nemen we u hierin mee. Daarnaast geven we u een aantal handige tips en benoemen een aantal nieuwe functionaliteiten die onlangs zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf?

Waarschijnlijk moet u er niet aan denken; overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf. Bijna net zo erg als het overstappen naar een nieuwe accountant. Not done, heel veel gedoe en gaat het überhaupt beter worden? Inderdaad, het is best wel een ‘gedoe’ om over te stappen naar een nieuw ICT-bedrijf, maar het is lang niet zo […]

Lees meer
5 tips tegen ransomware

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is een online chantagemiddel. Het woord ransom betekent letterlijk losgeld.

Lees meer
(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT