Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Bewustwording veilig online werken.

Het grootste hiaat in de beveiliging van uw ICT omgeving bevindt zich vaak direct achter het beeldscherm; de gebruiker zelf.

Het grootste hiaat in de beveiliging van uw ICT omgeving bevindt zich vaak direct achter het beeldscherm; de gebruiker zelf. De meeste mensen gaan voor gemak en niet voor veiligheid. Een groot deel van de medewerkers is zich bijvoorbeeld niet bewust van de risico’s van linkjes en bijlagen in e-mails. Bij phishingtests zien we dat een verontrustend percentage van de mensen gewoon zijn/haar inloggegevens invult op een gesimuleerde phishingsite!

Het creëren van bewustwording is het lastigste onderdeel van de strijd tegen cyber criminelen. Die ervaring hebben we al lang bij Anbecom ICT. Werkgevers zien dat probleem inmiddels gelukkig ook. Om hier een goed antwoord op te hebben, organiseren wij regelmatig bewustwordingssessies. Tijdens zo’n sessie leren de medewerkers veilig en bewust om te gaan met ICT, conform de regels van uw bedrijf. We merken dat deze sessies echt bijdragen aan het veilig online werken. Wilt u ook een keer deelnemen aan zo’n sessie? Stuur ons dan gerust een mail en wij nemen contact met u op.

Hierbij nog een paar tips, die u al een beetje op weg helpen:

  • Gebruik altijd antivirus software
  • Zorg voor een goede firewall
  • Zorg dat updates tijdig doorgevoerd worden
  • Controleer altijd of het adres klopt, voordat u inloggegevens invult
  • Download geen bestanden als je niet zeker bent waar ze vandaan komen
  • Klik nooit op links, als ze er verdacht of ‘te mooi om waar te zijn’ uit zien
  • Zorg voor een interne wachtwoordbeheerder
  • Maak gebruik van dubbele authenticatie
  • Zorg voor een goede back-up strategie

Peter de Ruiter
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Lees meer
Microsoft Viva, een korte introductie

Sinds kort heeft Microsoft een nieuw platform beschikbaar; Microsoft Viva. Deze intranet-achtige oplossing wordt ook wel een “employe experience” platform genoemd. Viva dient als startpunt, voor bijvoorbeeld werknemers, om gemakkelijk bij verschillende, gedeelde, informatiebronnen van hun bedrijf te komen.

Lees meer
5 aandachtspunten voor de moderne (thuis)werkplek.

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels bekend en breed gedragen: een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en minder reistijd. Toch zijn die voordelen geen vanzelfsprekendheid. We zien dat veel organisaties onvoldoende aandacht besteden aan de thuiswerkplek, in de breedste zin van het woord.

Lees meer
Gebruik een wachtwoordZIN!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kan binnen een seconde worden gekraakt, volgens data van de NordPass-wachtwoordbeheerder. Hieruit is op te maken dat miljoenen mensen nog steeds een algemeen en zwak wachtwoord gebruiken. In deze blog helpen we u op weg om gebruik te gaan maken van sterke wachtwoorden, die de kans op een hack en daarmee ongewenste schade verkleint.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT