Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Een veilige Microsoft 365 omgeving? Controleer het met Microsoft Secure Score

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij.

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij. Ook uw bedrijf of organisatie. Een typisch daarvoor ontwikkelde applicatie is MS Secure Score. Secure Score is een security analytics tool die organisaties en bedrijven helpt om de risico’s te beperken. Daarnaast maakt Secure Score inzichtelijk wat er gedaan kan worden om dat risico verder te verlagen.

Simpelweg gezegd; deze tool analyseert de beveiliging van uw Office 365 omgeving, op basis van uw dagelijkse activiteiten en beveiligingsinstellingen. Daar komt een score uit die Microsoft Secure Score wordt genoemd, met daarbij een advies welke acties je moet inzetten om die score verder te verhogen.

Wij bij Anbecom ICT, implementeren deze app standaard bij onze klanten die Microsoft 365 afnemen. Er komen echt bruikbare tips uit die helpen om de veiligheid van uw Microsoft 365 omgeving te optimaliseren. Het is eigenlijk een continu proces dat we blijven monitoren waardoor de veiligheid van uw Microsoft 365 pakket gegarandeerd blijft.

Nog even afsluitend een kort overzicht hoe Microsoft Secure Score helpt om uw gegevens nog beter te beschermen:

  • Microsoft Secure Score rapporteert over de huidige status van de veiligheid van uw Microsoft 365 omgeving
  • Microsoft Secure Score geeft inzicht over de mogelijke verbeteringen binnen uw Microsoft 365 omgeving
  • Microsoft Secure Score vergelijkt uw score met vergelijkbare organisaties en geeft u de mogelijkheid uw score te verbeteren

Maakt u nog geen gebruik van Secure Score. Ik ga graag voor u aan de slag!

Timo Neeleman
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met JanBekijk het team

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
5 nieuwe ontwikkelingen binnen Teams

Microsoft Teams heeft door het thuiswerken de afgelopen periode een enorme vlucht in gebruik genomen. Veel van onze klanten werken met Teams, maar niet iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan Teams daardoor niet optimaal inzetten. Dat is zonde.

Voor een efficiënt gebruik van Teams brengen we in deze blog daarom 5 recente ontwikkelingen onder de aandacht:

Lees meer
Phishing
Phishing; nep van echt onderscheiden

Phishing is soms zo overtuigend, dat een klik snel gemaakt is. Phishing of nepmails komen in alle soorten en maten voor; van een simpel verzoek om persoons- of inloggegevens tot goed doordachte en specifieke aanvallen om organisaties binnen te dringen. Gerichte phishing-aanvallen lijken vaak van bekende personen of vertrouwde instanties af te komen. Soms worden er uitdrukkelijk namen en informatie vermeld die toegespitst zijn op de ontvanger van de mail. Criminelen die nepmails versturen, maken misbruik van dagelijkse omstandigheden, maar ze zijn ook in uitzonderlijke situaties actief, zoals nu tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Een veilige Microsoft 365 omgeving? Controleer het met Microsoft Secure Score

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT