Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Efficiënt thuiswerken.

Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk zou worden van Microsoft Teams en SharePoint.

thuis werken

Inmiddels bijna 2 weken aan huis gekluisterd door het Coronavirus. Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk zou worden van Microsoft Teams en SharePoint. Maar wat werkt het toch perfect. Direct online toegang tot mijn bestanden. Ik kan echt overal bij! Samen met mijn collega gisteravond nog een offerte in Excel gemaakt voor een mooie nieuwe klant. Geweldig toch dat je tegelijkertijd in hetzelfde bestand zit te werken!

Een groot aantal klanten van Anbecom ICT kan inmiddels heel goed vanuit huis of vanaf een andere locatie werken. Ik ben momenteel minstens 4 á 5 uur per dag aan het chatten en videobellen via MS Teams. Af en toe springt er ook een collega bij, als ik even wat extra advies nodig heb. Ook kan ik geïntegreerd werken met andere Office programma’s binnen de Microsoft Teams omgeving.

Nu we met een Coronacrisis te maken hebben worden we behoorlijk ‘overspoelt’ met aanvragen voor een goed thuiswerk oplossing. Ik adviseer momenteel in de meeste gevallen een oplossing gebaseerd op Microsoft SharePoint en Teams. De implementatie kan in bijna alle gevallen volledig op afstand uitgevoerd worden. Het is wel duidelijk dat de Coronamaatregelen enorm hebben bijgedragen aan de acceptatie van deze mooie tools!

Nog even een paar tips om efficiënt thuis te werken:

  • Zorg voor een effectief schema en dagritme
  • Doe net alsof je naar kantoor gaat
  • Zorg voor een comfortabele en rustige werkplek
  • Haal op tijd een frisse neus
  • Zorg dat je in contact blijft met je collega’s
  • Last but nog least; zorg dat je bedrijf of organisatie de beschikking krijgt over Microsoft SharePoint en Teams.

Jan Smit
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Lees meer
Microsoft Viva, een korte introductie

Sinds kort heeft Microsoft een nieuw platform beschikbaar; Microsoft Viva. Deze intranet-achtige oplossing wordt ook wel een “employe experience” platform genoemd. Viva dient als startpunt, voor bijvoorbeeld werknemers, om gemakkelijk bij verschillende, gedeelde, informatiebronnen van hun bedrijf te komen.

Lees meer
5 aandachtspunten voor de moderne (thuis)werkplek.

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels bekend en breed gedragen: een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en minder reistijd. Toch zijn die voordelen geen vanzelfsprekendheid. We zien dat veel organisaties onvoldoende aandacht besteden aan de thuiswerkplek, in de breedste zin van het woord.

Lees meer
Gebruik een wachtwoordZIN!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kan binnen een seconde worden gekraakt, volgens data van de NordPass-wachtwoordbeheerder. Hieruit is op te maken dat miljoenen mensen nog steeds een algemeen en zwak wachtwoord gebruiken. In deze blog helpen we u op weg om gebruik te gaan maken van sterke wachtwoorden, die de kans op een hack en daarmee ongewenste schade verkleint.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT