Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Efficiënt thuiswerken.

Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk zou worden van Microsoft Teams en SharePoint.

thuis werken

Inmiddels bijna 2 weken aan huis gekluisterd door het Coronavirus. Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk zou worden van Microsoft Teams en SharePoint. Maar wat werkt het toch perfect. Direct online toegang tot mijn bestanden. Ik kan echt overal bij! Samen met mijn collega gisteravond nog een offerte in Excel gemaakt voor een mooie nieuwe klant. Geweldig toch dat je tegelijkertijd in hetzelfde bestand zit te werken!

Een groot aantal klanten van Anbecom ICT kan inmiddels heel goed vanuit huis of vanaf een andere locatie werken. Ik ben momenteel minstens 4 á 5 uur per dag aan het chatten en videobellen via MS Teams. Af en toe springt er ook een collega bij, als ik even wat extra advies nodig heb. Ook kan ik geïntegreerd werken met andere Office programma’s binnen de Microsoft Teams omgeving.

Nu we met een Coronacrisis te maken hebben worden we behoorlijk ‘overspoelt’ met aanvragen voor een goed thuiswerk oplossing. Ik adviseer momenteel in de meeste gevallen een oplossing gebaseerd op Microsoft SharePoint en Teams. De implementatie kan in bijna alle gevallen volledig op afstand uitgevoerd worden. Het is wel duidelijk dat de Coronamaatregelen enorm hebben bijgedragen aan de acceptatie van deze mooie tools!

Nog even een paar tips om efficiënt thuis te werken:

  • Zorg voor een effectief schema en dagritme
  • Doe net alsof je naar kantoor gaat
  • Zorg voor een comfortabele en rustige werkplek
  • Haal op tijd een frisse neus
  • Zorg dat je in contact blijft met je collega’s
  • Last but nog least; zorg dat je bedrijf of organisatie de beschikking krijgt over Microsoft SharePoint en Teams.

Jan Smit
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met Jan

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Microsoft Teams of Zoom?

Microsoft Teams en Zoom zijn beide populaire oplossingen om te kunnen videobellen, chatten en het uitwisselen van bestanden. Maar waar zitten nu de verschillen en waarom zou u voor het gebruik van Teams moeten kiezen? In dit artikel nemen we u hierin mee. Daarnaast geven we u een aantal handige tips en benoemen een aantal nieuwe functionaliteiten die onlangs zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf?

Waarschijnlijk moet u er niet aan denken; overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf. Bijna net zo erg als het overstappen naar een nieuwe accountant. Not done, heel veel gedoe en gaat het überhaupt beter worden? Inderdaad, het is best wel een ‘gedoe’ om over te stappen naar een nieuw ICT-bedrijf, maar het is lang niet zo […]

Lees meer
5 tips tegen ransomware

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is een online chantagemiddel. Het woord ransom betekent letterlijk losgeld.

Lees meer
(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT