Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Efficiënt thuiswerken.

Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk zou worden van Microsoft Teams en SharePoint.

thuis werken

Inmiddels bijna 2 weken aan huis gekluisterd door het Coronavirus. Nooit gedacht dat ik zo afhankelijk zou worden van Microsoft Teams en SharePoint. Maar wat werkt het toch perfect. Direct online toegang tot mijn bestanden. Ik kan echt overal bij! Samen met mijn collega gisteravond nog een offerte in Excel gemaakt voor een mooie nieuwe klant. Geweldig toch dat je tegelijkertijd in hetzelfde bestand zit te werken!

Een groot aantal klanten van Anbecom ICT kan inmiddels heel goed vanuit huis of vanaf een andere locatie werken. Ik ben momenteel minstens 4 á 5 uur per dag aan het chatten en videobellen via MS Teams. Af en toe springt er ook een collega bij, als ik even wat extra advies nodig heb. Ook kan ik geïntegreerd werken met andere Office programma’s binnen de Microsoft Teams omgeving.

Nu we met een Coronacrisis te maken hebben worden we behoorlijk ‘overspoelt’ met aanvragen voor een goed thuiswerk oplossing. Ik adviseer momenteel in de meeste gevallen een oplossing gebaseerd op Microsoft SharePoint en Teams. De implementatie kan in bijna alle gevallen volledig op afstand uitgevoerd worden. Het is wel duidelijk dat de Coronamaatregelen enorm hebben bijgedragen aan de acceptatie van deze mooie tools!

Nog even een paar tips om efficiënt thuis te werken:

  • Zorg voor een effectief schema en dagritme
  • Doe net alsof je naar kantoor gaat
  • Zorg voor een comfortabele en rustige werkplek
  • Haal op tijd een frisse neus
  • Zorg dat je in contact blijft met je collega’s
  • Last but nog least; zorg dat je bedrijf of organisatie de beschikking krijgt over Microsoft SharePoint en Teams.

Jan Smit
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met JanBekijk het team

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
5 nieuwe ontwikkelingen binnen Teams

Microsoft Teams heeft door het thuiswerken de afgelopen periode een enorme vlucht in gebruik genomen. Veel van onze klanten werken met Teams, maar niet iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan Teams daardoor niet optimaal inzetten. Dat is zonde.

Voor een efficiënt gebruik van Teams brengen we in deze blog daarom 5 recente ontwikkelingen onder de aandacht:

Lees meer
Phishing
Phishing; nep van echt onderscheiden

Phishing is soms zo overtuigend, dat een klik snel gemaakt is. Phishing of nepmails komen in alle soorten en maten voor; van een simpel verzoek om persoons- of inloggegevens tot goed doordachte en specifieke aanvallen om organisaties binnen te dringen. Gerichte phishing-aanvallen lijken vaak van bekende personen of vertrouwde instanties af te komen. Soms worden er uitdrukkelijk namen en informatie vermeld die toegespitst zijn op de ontvanger van de mail. Criminelen die nepmails versturen, maken misbruik van dagelijkse omstandigheden, maar ze zijn ook in uitzonderlijke situaties actief, zoals nu tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Een veilige Microsoft 365 omgeving? Controleer het met Microsoft Secure Score

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT