Office Lens: documenten scannen met je smartphone

Visitekaartjes, kassabonnen of een A4-tje met aantekeningen; papierwerk dat na wat omzwervingen in je laptoptas of kantoor vaak verfrommeld eindigt op een grote stapel op je bureau. Met Office Lens breng je daar verandering in.

Office Lens documenten scanner

Met de handige app op je smartphone kun je allerlei soorten documenten scannen met je smartphonecamera en digitaal opslaan. Dat Office Lens nauw samenwerkt met de andere Microsoft Office apps is geen verrassing. Een gemaakte scan kan eenvoudig geopend en bewerkt worden in OneNote, Word en PowerPoint, of worden toegevoegd aan een mailbericht in Outlook. De app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows Phone en werkt eenvoudig.

Hoe werkt Office Lens?

Start de app en richt de camera op het document dat je wilt scannen. Een scan hoeft niet recht van voren gemaakt te worden, want de app knipt het document zelf uit. In het menu kies je het documenttype en de rest wijst zichzelf.

Wat erg handig is: Office Lens maakt de tekst in de scans doorzoekbaar. Hierdoor kun je scans erg eenvoudig terugvinden en kun je ingescande documenten eenvoudig aanpassen of bijwerken.

Offcie-Lens-app

Naast de standaard documentjes is het ook mogelijk om een scan te maken van whiteboard-aantekeningen. Je kunt deze aantekeningen direct openen in OneNote of exporteren naar PowerPoint, zodat je de whiteboard-aantekeningen meteen digitaal hebt en kunt bewerken. Ook kun je de scan met één klik naar je fotobibliotheek verplaatsen.

Office Lens in het kort

  • Snel documenten scannen met je smartphone;
  • Scannen vanaf verschillende hoeken, de Office Lens maakt er zelf een uitsnede van;
  • Geschikt voor alle platformen (iOS, Android, Windows Mobile) en mobiele apparaten (smartphone, tablet);
  • Scans exporteren naar andere Office apps zoals OneNote en Word;
  • Visitekaartjes omzetten in contactpersonen.

Je kunt de gratis app hier downloaden: iOS, Android of Windows Phone.

Bekijk de video:

Vragen over het gebruik of de toepassing van Office Lens? Neem contact op via 010-4502224, we helpen je graag verder!