Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Het belang van een Disaster Recovery Test.

Regelmatig een Disaster Recovery Test uitvoeren, waarborgt de continuïteit van uw organisatie.

Regelmatig een Disaster Recovery Test uitvoeren, waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Hackers worden steeds slimmer en omzeilen soms zelfs de beste security-oplossingen. Een Disaster Recovery Plan, waarin u het herstel van uw data goed geregeld en uitgeschreven heeft, is dan niet genoeg. Het is belangrijk om uw plan ook regelmatig te testen.

Vertrouwd met het Disaster Recovery Plan

Vaak is het op orde brengen van uw informatievoorziening na een calamiteit een grote uitdaging.

Door regelmatig een Disaster Recovery Test uit te voeren, raakt uw IT afdeling bekend met de procedures uit het Disaster Recovery Plan. Eventuele aanpassingen die nodig zijn, kunnen snel worden doorgevoerd. Mocht er dan echt een calamiteit plaatsvinden, bent u snel weer ‘back on track’ met uw organisatie.

Testen, testen en testen

IT systemen ontwikkelen zich voortdurend. Bij een Disaster Recovery Test testen we nieuwe en geüpgradede producten. We onderzoeken of opslagsystemen en servers moeten worden toegevoegd, of er nieuwe toepassingen zijn geïmplementeerd en of alle applicaties up-to-date zijn.

Ook stellen we de kritische vraag “hoeveel data kunt u maximaal missen en hoe lang mag het maximaal mag duren voordat uw organisatie weer back on track is na een calamiteit?” Kortom, een Disaster Recovery Test houdt uw Disaster Recovery Plan actueel en waarborgt de continuïteit van uw onderneming.

Wilt u meer weten over een Disaster Recovery Test door Anbecom ICT of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een Disaster Recovery plan?

Ik vertel u graag meer over onze werkwijze,

Rutger Quist  

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met JanBekijk het team

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
5 nieuwe ontwikkelingen binnen Teams

Microsoft Teams heeft door het thuiswerken de afgelopen periode een enorme vlucht in gebruik genomen. Veel van onze klanten werken met Teams, maar niet iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan Teams daardoor niet optimaal inzetten. Dat is zonde.

Voor een efficiënt gebruik van Teams brengen we in deze blog daarom 5 recente ontwikkelingen onder de aandacht:

Lees meer
Phishing
Phishing; nep van echt onderscheiden

Phishing is soms zo overtuigend, dat een klik snel gemaakt is. Phishing of nepmails komen in alle soorten en maten voor; van een simpel verzoek om persoons- of inloggegevens tot goed doordachte en specifieke aanvallen om organisaties binnen te dringen. Gerichte phishing-aanvallen lijken vaak van bekende personen of vertrouwde instanties af te komen. Soms worden er uitdrukkelijk namen en informatie vermeld die toegespitst zijn op de ontvanger van de mail. Criminelen die nepmails versturen, maken misbruik van dagelijkse omstandigheden, maar ze zijn ook in uitzonderlijke situaties actief, zoals nu tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Een veilige Microsoft 365 omgeving? Controleer het met Microsoft Secure Score

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT