Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Het belang van een Disaster Recovery Test.

Regelmatig een Disaster Recovery Test uitvoeren, waarborgt de continuïteit van uw organisatie.

Regelmatig een Disaster Recovery Test uitvoeren, waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Hackers worden steeds slimmer en omzeilen soms zelfs de beste security-oplossingen. Een Disaster Recovery Plan, waarin u het herstel van uw data goed geregeld en uitgeschreven heeft, is dan niet genoeg. Het is belangrijk om uw plan ook regelmatig te testen.

Vertrouwd met het Disaster Recovery Plan

Vaak is het op orde brengen van uw informatievoorziening na een calamiteit een grote uitdaging.

Door regelmatig een Disaster Recovery Test uit te voeren, raakt uw IT afdeling bekend met de procedures uit het Disaster Recovery Plan. Eventuele aanpassingen die nodig zijn, kunnen snel worden doorgevoerd. Mocht er dan echt een calamiteit plaatsvinden, bent u snel weer ‘back on track’ met uw organisatie.

Testen, testen en testen

IT systemen ontwikkelen zich voortdurend. Bij een Disaster Recovery Test testen we nieuwe en geüpgradede producten. We onderzoeken of opslagsystemen en servers moeten worden toegevoegd, of er nieuwe toepassingen zijn geïmplementeerd en of alle applicaties up-to-date zijn.

Ook stellen we de kritische vraag “hoeveel data kunt u maximaal missen en hoe lang mag het maximaal mag duren voordat uw organisatie weer back on track is na een calamiteit?” Kortom, een Disaster Recovery Test houdt uw Disaster Recovery Plan actueel en waarborgt de continuïteit van uw onderneming.

Wilt u meer weten over een Disaster Recovery Test door Anbecom ICT of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een Disaster Recovery plan?

Ik vertel u graag meer over onze werkwijze,

Rutger Quist  

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Lees meer
Microsoft Viva, een korte introductie

Sinds kort heeft Microsoft een nieuw platform beschikbaar; Microsoft Viva. Deze intranet-achtige oplossing wordt ook wel een “employe experience” platform genoemd. Viva dient als startpunt, voor bijvoorbeeld werknemers, om gemakkelijk bij verschillende, gedeelde, informatiebronnen van hun bedrijf te komen.

Lees meer
5 aandachtspunten voor de moderne (thuis)werkplek.

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels bekend en breed gedragen: een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en minder reistijd. Toch zijn die voordelen geen vanzelfsprekendheid. We zien dat veel organisaties onvoldoende aandacht besteden aan de thuiswerkplek, in de breedste zin van het woord.

Lees meer
Gebruik een wachtwoordZIN!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kan binnen een seconde worden gekraakt, volgens data van de NordPass-wachtwoordbeheerder. Hieruit is op te maken dat miljoenen mensen nog steeds een algemeen en zwak wachtwoord gebruiken. In deze blog helpen we u op weg om gebruik te gaan maken van sterke wachtwoorden, die de kans op een hack en daarmee ongewenste schade verkleint.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT