Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Het belang van een Disaster Recovery Test.

Regelmatig een Disaster Recovery Test uitvoeren, waarborgt de continuïteit van uw organisatie.

Regelmatig een Disaster Recovery Test uitvoeren, waarborgt de continuïteit van uw organisatie. Hackers worden steeds slimmer en omzeilen soms zelfs de beste security-oplossingen. Een Disaster Recovery Plan, waarin u het herstel van uw data goed geregeld en uitgeschreven heeft, is dan niet genoeg. Het is belangrijk om uw plan ook regelmatig te testen.

Vertrouwd met het Disaster Recovery Plan

Vaak is het op orde brengen van uw informatievoorziening na een calamiteit een grote uitdaging.

Door regelmatig een Disaster Recovery Test uit te voeren, raakt uw IT afdeling bekend met de procedures uit het Disaster Recovery Plan. Eventuele aanpassingen die nodig zijn, kunnen snel worden doorgevoerd. Mocht er dan echt een calamiteit plaatsvinden, bent u snel weer ‘back on track’ met uw organisatie.

Testen, testen en testen

IT systemen ontwikkelen zich voortdurend. Bij een Disaster Recovery Test testen we nieuwe en geüpgradede producten. We onderzoeken of opslagsystemen en servers moeten worden toegevoegd, of er nieuwe toepassingen zijn geïmplementeerd en of alle applicaties up-to-date zijn.

Ook stellen we de kritische vraag “hoeveel data kunt u maximaal missen en hoe lang mag het maximaal mag duren voordat uw organisatie weer back on track is na een calamiteit?” Kortom, een Disaster Recovery Test houdt uw Disaster Recovery Plan actueel en waarborgt de continuïteit van uw onderneming.

Wilt u meer weten over een Disaster Recovery Test door Anbecom ICT of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een Disaster Recovery plan?

Ik vertel u graag meer over onze werkwijze,

Rutger Quist  

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met Jan

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Microsoft Teams of Zoom?

Microsoft Teams en Zoom zijn beide populaire oplossingen om te kunnen videobellen, chatten en het uitwisselen van bestanden. Maar waar zitten nu de verschillen en waarom zou u voor het gebruik van Teams moeten kiezen? In dit artikel nemen we u hierin mee. Daarnaast geven we u een aantal handige tips en benoemen een aantal nieuwe functionaliteiten die onlangs zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf?

Waarschijnlijk moet u er niet aan denken; overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf. Bijna net zo erg als het overstappen naar een nieuwe accountant. Not done, heel veel gedoe en gaat het überhaupt beter worden? Inderdaad, het is best wel een ‘gedoe’ om over te stappen naar een nieuw ICT-bedrijf, maar het is lang niet zo […]

Lees meer
5 tips tegen ransomware

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is een online chantagemiddel. Het woord ransom betekent letterlijk losgeld.

Lees meer
(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT