Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Voor de één is thuiswerken een zegen gebleken en de ander kan niet wachten totdat hij weer volledig op kantoor kan werken. Maar één ding is zeker; ook na het Coronatijdperk blijft het thuiswerken een prominente rol spelen in zakelijke omgevingen. De ontwikkelingen op dat gebied hebben afgelopen anderhalf jaar ook een enorme vlucht genomen. Thuiswerkplekken hoeven in technisch opzicht echt niet meer onder te doen voor de kantoorwerkplek. Ook niet op het gebied van ICT.

Thuiswerken is een blijvertje, maar is uw ICT-omgeving er ook op ingericht?

Vier zaken die bij het thuiswerken zeker aandacht moeten hebben zijn veiligheid, bereikbaarheid, samenwerken en continuïteit.

 • Veiligheid
  • Medewerkers maken veelal via hun privé internetverbinding connectie met de zakelijke omgeving. Omdat u op de privé situatie nauwelijks invloed heeft vereist dat aan de zakelijke kant een hoge mate van beveiliging. U wilt tenslotte niet het slachtoffer worden van cybercriminelen via de onveilige privé verbinding van uw medewerker.
 • Bereikbaarheid
  • Eén van de voordelen van het werken op kantoor is het makkelijk kunnen bereiken van de collega’s. Dat kan op afstand uiteraard ook maar vraagt wel om slimme en eenvoudig te gebruiken tools. Chatten, bellen via het vaste nummer, bellen via mobiel, videobellen of wat dan ook, het moet met hetzelfde gemak kunnen als op kantoor.
 • Samenwerken
  • Tegelijkertijd samenwerken in documenten op kantoor en vanuit huis. Nieuws en kennis delen. Op afstand vergaderen. Technisch gezien allemaal mogelijk, maar met de inzet van de juiste middelen valt er vaak nog wel veel te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede inrichting van SharePoint, gebruikerstraining om ook het optimale uit SharePoint te halen, kwalitatieve camera’s en (vergader)beeldschermen, etc.
 • Continuïteit
  • Met het vele thuiswerken realiseren we ons meer en meer hoe afhankelijk we zijn van internet. Een stabiele internetverbinding met voldoende bandbreedte is absolute noodzaak. Maar ook die kan bij een storing wegvallen. Hoe fijn is het wanneer er dan automatisch overgeschakeld wordt naar een tweede (backup)verbinding!

Anbecom ICT heeft al veel bedrijven en zorgorganisaties geholpen bij het inrichten van een betrouwbare en veilige ICT-omgeving voor het werken op kantoor en vanuit huis. Bovengenoemde zaken kregen daarbij alle aandacht. Kunnen wij u ook ergens mee helpen? We komen graag langs om vrijblijvend over uw specifieke situatie te praten. Ook een vrijblijvende inventarisatie van uw huidige ICT-omgeving behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Lees meer
Microsoft Viva, een korte introductie

Sinds kort heeft Microsoft een nieuw platform beschikbaar; Microsoft Viva. Deze intranet-achtige oplossing wordt ook wel een “employe experience” platform genoemd. Viva dient als startpunt, voor bijvoorbeeld werknemers, om gemakkelijk bij verschillende, gedeelde, informatiebronnen van hun bedrijf te komen.

Lees meer
5 aandachtspunten voor de moderne (thuis)werkplek.

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels bekend en breed gedragen: een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en minder reistijd. Toch zijn die voordelen geen vanzelfsprekendheid. We zien dat veel organisaties onvoldoende aandacht besteden aan de thuiswerkplek, in de breedste zin van het woord.

Lees meer
Gebruik een wachtwoordZIN!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kan binnen een seconde worden gekraakt, volgens data van de NordPass-wachtwoordbeheerder. Hieruit is op te maken dat miljoenen mensen nog steeds een algemeen en zwak wachtwoord gebruiken. In deze blog helpen we u op weg om gebruik te gaan maken van sterke wachtwoorden, die de kans op een hack en daarmee ongewenste schade verkleint.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT