Collega’s gezocht, ja!
4

Thuiswerkers:
doelwit van hackers en criminelen

Sinds de coronacrisis werken we veel vanuit huis. We maken gebruik van vaak slechtbeveiligde privé-wifi’s en communiceren via programma’s als Teams. We werken op een eigen PC of laptop die in verbinding staat met de organisatie. Maar daardoor neemt de kans op een cyberincident ook toe. Criminelen misbruiken thuiswerksituaties om bedrijven lastig te vallen met nepmails, spam en andere cyberdoemscenario’s.

Hoe garandeert u medewerkers een veilige thuiswerkoplossing? Is uw ICT-omgeving goed beveiligd? Of kunnen hackers en criminelen door de achterdeur bij u naar binnen?

Om meer aandacht aan uw digitale veiligheid te besteden en risico’s uit te sluiten, heeft Anbecom ICT verschillende beveiligingsoplossingen ontwikkeld; zoals de ICT-scan en Veilig Online Sessies.

De ICT-scan

Om veilig thuiswerken optimaal te faciliteren bieden we de ICT-scan. Met de ICT-scan krijgt u inzicht in de zwakke plekken in uw organisatie. We brengen risico’s in kaart waar u dagelijks mee te maken heeft en hoe u deze kunt verkleinen of zelfs helemaal wegnemen.

En daar stopt het niet. Beveiliging is een continu proces, waarbij blijvend aandacht nodig is voor de driehoek mens, proces en techniek. Daarom bieden we naast de ICT-scan ook de Veilig Online Sessie. Hiermee maken we medewerkers bewust van veiligheidsrisico’s en stimuleren hen om veilig te handelen. Tijdens deze interactieve workshop besteden we o.a. aandacht aan veilig wachtwoordgebruik, nepmails of spookfacturen en bijvoorbeeld Whatsapp-fraude. We geven een aantal handvatten mee om veilig thuis en op kantoor te kunnen werken. De Veilig Online Sessie is een uitstekende aanvulling op de ICT-scan.

Uw digitale omgeving goed beveiligd
Met de ICT-scan heeft u direct in beeld hoe goed uw digitale omgeving beveiligd is en ontvangt u relevante aanbevelingen. Wilt u meer weten of direct een ICT-scan aanvragen? U kunt zich inschrijven via ons formulier of stuur ons een mailtje!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of heeft u interesse in de Veilig Online Sessie? Klik hier.

Anbecom ICT