Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Nieuwsberichten 2 minuten leestijd

ISO 27001 & NEN 7510 certificering behaald

Informatiebeveiliging voor bedrijven en zorgorganisaties heeft onze hoogste prioriteit. Daarom hebben we de afgelopen maanden het certificeringstraject voor de ISO 27001 en NEN 7510 norm ingezet.

Met het behalen van deze certificeringen tonen we aan dat beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid gewaarborgd zijn voor (zorg)klanten die hun ICT-omgeving aan ons toevertrouwen. Een geruststellende gedachte dat de beveiliging van systemen, data, elektronische patiëntendossiers etc. aan de strengste eisen voldoet.

Kwaliteitskeurmerk voor informatiebeveiliging

Als ICT-dienstverlener heeft informatiebeveiliging altijd hoog in het vaandel van onze organisatie gestaan. We doen er alles aan om zorgvuldig om te gaan met de informatie die onze klanten ons toevertrouwen. De wens om dit met een kwaliteitskeurmerk te kunnen aantonen, bestond al langer en hebben we met dit traject kunnen realiseren. Naast de algemeen erkende standaard ISO 27001 hebben we er tevens voor gekozen om te certificeren op de zorg specifieke NEN 7510 norm.

NEN 7510 en ISO 27001

De NEN 7510 en ISO 27001 norm zijn beide in het leven geroepen om informatie te beveiligen.

De ISO 27001 is een norm voor informatiebeveiliging om bedrijfsinformatie te beschermen en heel breed opgezet. In de zorg is er vaak sprake van essentiële persoonlijke en medische gegevens die invloed hebben op mensenlevens. NEN 7510 in feite een uitbreiding met een set aanvullende eisen voor de zorgsector. Daarom is daar een individuele norm voor opgesteld. Door voor beide normen de certificering te hebben behaald, tonen we aan dat onze informatiebeveiliging uitstekend op orde is.

Wilt u meer weten over informatiebeveiliging voor uw bedrijf of zorgorganisatie? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Peter de Ruiter, Operations Manager en Security Officer bij Anbecom ICT.

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Nieuwsberichten

Anbecom ICT

Anbecom ICT