Collega’s gezocht, ja!
4

De ICT-partner voor het MKB en de zorg sinds 2004.

Zoeken

Waar bent u naar op zoek?

Annuleren
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Microsoft Teams of Zoom?

Microsoft Teams en Zoom zijn beide populaire oplossingen om te kunnen videobellen, chatten en het uitwisselen van bestanden. Maar waar zitten nu de verschillen en waarom zou u voor het gebruik van Teams moeten kiezen? In dit artikel nemen we u hierin mee. Daarnaast geven we u een aantal handige tips en benoemen een aantal nieuwe functionaliteiten die onlangs zijn geïntroduceerd.

Veel bedrijven en organisaties werken nu al zo’n driekwart jaar vanuit huis. Het gebruik van online platformen om efficiënt en effectief (dus productief) samen te werken is explosief gestegen en daarom voor veel organisaties onmisbaar geworden. De twee grootste spelers zijn momenteel Teams (Microsoft) en Zoom (Eric Yuan).

Het gebruik van Teams heeft een aantal serieuze voordelen ten opzichte van Zoom. Microsoft Teams is namelijk méér dan alleen online vergaderen. Het is een platform waarbij mensen, inhoud en tools op elkaar afgestemd zijn om gemakkelijk samen te werken en maakt veelal standaard onderdeel uit van het Microsoft 365 abonnement.

Voordelen van Teams ten opzichte van Zoom:

1. Teams: alles-in-een

Productief werken op afstand is meer dan online vergaderen. Met Teams gebruikt u een samenwerkingsplatform waarin u kunt chatten, vergaderen, bellen en samenwerken. Dit samenwerken wordt vooral ook gerealiseerd door de integratie met andere tools zoals SharePoint voor de opslag van documenten en het samenwerken in projecten.

Met Zoom kunt u online vergaderen, maar heeft u aanvullende tools nodig om uw teams volledig uit te rusten om op afstand samen te werken. Dit verloopt ook niet altijd vlekkeloos omdat de onderlinge integratie niet altijd op elkaar is afgestemd.

Enkele verschillen overzichtelijk weergegeven:

FunctieTeamsZoom
(video)bellen en chatten
Gastentoegang
Samenwerken binnen Microsoft 365
WebinarsMet additionele kosten
Deelnemers300300
Break out rooms
Bestanden uitwisselen

2. Optimale bescherming van gegevens en data
Teams heeft geavanceerde mogelijkheden op het gebied van data-bescherming en beveiliging van persoonsgegevens. Hoewel Zoom onlangs de veiligheid geoptimaliseerd heeft, zijn we van mening dat vanuit cybersecurity-oogpunt Teams veiliger in gebruik is en de kans op ongewenst misbruik van uw gegevens tot een minimum beperkt wordt.  

Volop in ontwikkeling
Teams is volop in ontwikkeling en vanuit Microsoft worden er wekelijks nieuwe functionaliteiten gelanceerd. De afgelopen periode zijn onder andere de volgende functies uitgekomen:

Ruisonderdrukking
Demping van uw achtergrondgeluid is superhandig als u in een belangrijke call zit en op de achtergrond de stofzuiger wordt aangezet. Als de kinderen ondertussen aan dezelfde keukentafel waaraan u werkt, samen smakelijk ontbijten of als boven uw badkamer wordt verbouwd. Teams biedt nu de mogelijkheid om het achtergrondgeluid in drie standen te dempen. Zo bent u altijd goed verstaanbaar en is uw call een stuk effectiever.

Breakout Rooms
Er is lang naar uitgekeken, maar de Breakout functie is nu beschikbaar. Tijdens uw call, groepsvideo- of audiogesprek kunt u deelnemers opsplitsen in kleinere groepen om apart een discussie of brainstorm-sessie te houden. Ook voor lessen of seminars is dit een handige tool. De button voor Breakout Rooms vindt u boven in de opsomming. Rooms zijn gemakkelijk aan te maken, te hernoemen of te verwijderen en deelnemers kunt u handmatig of automatisch toewijzen.

Polls maken
Wilt u tijdens een meeting passieve luisteraars activeren en meer betrokkenheid creëren? Polls zijn daarvoor een uitkomst. U kunt vooraf aan de presentatie een poll voorbereiden of tijdens een meeting adhoc een poll opbouwen. Deelnemers kunnen hun antwoorden direct delen en terugzien in het scherm en de resultaten komen ook in de chatfunctie.

Maakt u al gebruik van Microsoft Teams? Om deze nieuwe features optimaal te gebruiken moet uw Teams app up-to-date zijn. Is uw app niet up-to-date of wilt u meer weten over Teams?

We helpen u graag.

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Kevin, IT Specialist Maak een afspraak met Kevin

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Hybride werken en uw ICT-omgeving

Allerlei variaties op de manier van werken zijn ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Op kantoor, thuis, deels kantoor en deels thuis, etc.

Lees meer
Microsoft Viva, een korte introductie

Sinds kort heeft Microsoft een nieuw platform beschikbaar; Microsoft Viva. Deze intranet-achtige oplossing wordt ook wel een “employe experience” platform genoemd. Viva dient als startpunt, voor bijvoorbeeld werknemers, om gemakkelijk bij verschillende, gedeelde, informatiebronnen van hun bedrijf te komen.

Lees meer
5 aandachtspunten voor de moderne (thuis)werkplek.

De voordelen van thuiswerken zijn inmiddels bekend en breed gedragen: een betere balans tussen werk en privé, een hogere productiviteit en minder reistijd. Toch zijn die voordelen geen vanzelfsprekendheid. We zien dat veel organisaties onvoldoende aandacht besteden aan de thuiswerkplek, in de breedste zin van het woord.

Lees meer
Gebruik een wachtwoordZIN!

73% van de populairste wachtwoorden ter wereld kan binnen een seconde worden gekraakt, volgens data van de NordPass-wachtwoordbeheerder. Hieruit is op te maken dat miljoenen mensen nog steeds een algemeen en zwak wachtwoord gebruiken. In deze blog helpen we u op weg om gebruik te gaan maken van sterke wachtwoorden, die de kans op een hack en daarmee ongewenste schade verkleint.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT