Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Neem juiste beslissingen aan de hand van inzicht in data.

Meten is weten. Een eeuwenoud gezegde dat nog stamt uit de Gouden Eeuw. De tijd waarin Nederland het in de gehele wereld voor het zeggen had.

Meten is weten. Een eeuwenoud gezegde dat nog stamt uit de Gouden Eeuw. De tijd waarin Nederland het in de gehele wereld voor het zeggen had. En dat was niet voor niets. Ook in deze tijd is dit gezegde nog super actueel. We zien het overal om ons heen in het dagelijkse leven. Van klanttevredenheidsmeters op websites van restaurants, tot KPI besprekingen aangaande het meten van conversies, tijdens managementvergaderingen van talloze bedrijven.

Microsoft zou Microsoft niet zijn, als ze hier dan ook geen fantastische applicatie voor ontwikkeld hebben; Microsoft Power BI. Met Power BI haal je een applicatie in huis, waarmee je in één programma efficiënt en overzichtelijk data kunt verzamelen vanuit allerlei kanalen en die kunt analyseren, bewerken en visualiseren.

Power BI noemen ze ook wel een Business Intelligence Tool. En Microsoft is hard op weg om ook op dit gebied een leidende positie in te nemen in de wereld. Hieronder noem ik nog even een aantal voordelen van Microsoft Power BI:

  • Supergave visualisatie mogelijkheden
  • Voor-gedefinieerde dashboards en rapporten
  • Plug & Play
  • Naadloze integratie met andere Microsoft apps, zoals Excel
  • Interessant geprijsd
  • Power BI is zeer snel
  • Onbeperkt verbinden met interne- en externe gegevensbronnen

Nog geen ervaring met Power BI? Nodig mij uit voor een presentatie van deze schitterende tool.

Jan Smit
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met Jan

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

Microsoft Teams of Zoom?

Microsoft Teams en Zoom zijn beide populaire oplossingen om te kunnen videobellen, chatten en het uitwisselen van bestanden. Maar waar zitten nu de verschillen en waarom zou u voor het gebruik van Teams moeten kiezen? In dit artikel nemen we u hierin mee. Daarnaast geven we u een aantal handige tips en benoemen een aantal nieuwe functionaliteiten die onlangs zijn geïntroduceerd.

Lees meer
Overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf?

Waarschijnlijk moet u er niet aan denken; overstappen naar een nieuw ICT-bedrijf. Bijna net zo erg als het overstappen naar een nieuwe accountant. Not done, heel veel gedoe en gaat het überhaupt beter worden? Inderdaad, het is best wel een ‘gedoe’ om over te stappen naar een nieuw ICT-bedrijf, maar het is lang niet zo […]

Lees meer
5 tips tegen ransomware

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is een online chantagemiddel. Het woord ransom betekent letterlijk losgeld.

Lees meer
(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT