Collega’s gezocht, ja!
3
Anbecom ICT Kenniscentrum 2 minuten leestijd

Neem juiste beslissingen aan de hand van inzicht in data.

Meten is weten. Een eeuwenoud gezegde dat nog stamt uit de Gouden Eeuw. De tijd waarin Nederland het in de gehele wereld voor het zeggen had.

Meten is weten. Een eeuwenoud gezegde dat nog stamt uit de Gouden Eeuw. De tijd waarin Nederland het in de gehele wereld voor het zeggen had. En dat was niet voor niets. Ook in deze tijd is dit gezegde nog super actueel. We zien het overal om ons heen in het dagelijkse leven. Van klanttevredenheidsmeters op websites van restaurants, tot KPI besprekingen aangaande het meten van conversies, tijdens managementvergaderingen van talloze bedrijven.

Microsoft zou Microsoft niet zijn, als ze hier dan ook geen fantastische applicatie voor ontwikkeld hebben; Microsoft Power BI. Met Power BI haal je een applicatie in huis, waarmee je in één programma efficiënt en overzichtelijk data kunt verzamelen vanuit allerlei kanalen en die kunt analyseren, bewerken en visualiseren.

Power BI noemen ze ook wel een Business Intelligence Tool. En Microsoft is hard op weg om ook op dit gebied een leidende positie in te nemen in de wereld. Hieronder noem ik nog even een aantal voordelen van Microsoft Power BI:

  • Supergave visualisatie mogelijkheden
  • Voor-gedefinieerde dashboards en rapporten
  • Plug & Play
  • Naadloze integratie met andere Microsoft apps, zoals Excel
  • Interessant geprijsd
  • Power BI is zeer snel
  • Onbeperkt verbinden met interne- en externe gegevensbronnen

Nog geen ervaring met Power BI? Nodig mij uit voor een presentatie van deze schitterende tool.

Jan Smit
Anbecom ICT

Hulp nodig bij het productief samenwerken? Ik help je graag, zodat je niet stil komt te staan.

- Jan, IT Specialist Maak een afspraak met JanBekijk het team

Recente berichten over Anbecom ICT Kenniscentrum

(Weer) grip op de moderne werkplek met Microsoft Intune

“Hoe krijgen we weer grip op al die apparaten waarop onze bedrijfsdata toegankelijk is?” Een vraag die velen bezig houdt nu thuiswerken hoogtij viert.

Lees meer
5 nieuwe ontwikkelingen binnen Teams

Microsoft Teams heeft door het thuiswerken de afgelopen periode een enorme vlucht in gebruik genomen. Veel van onze klanten werken met Teams, maar niet iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan Teams daardoor niet optimaal inzetten. Dat is zonde.

Voor een efficiënt gebruik van Teams brengen we in deze blog daarom 5 recente ontwikkelingen onder de aandacht:

Lees meer
Phishing
Phishing; nep van echt onderscheiden

Phishing is soms zo overtuigend, dat een klik snel gemaakt is. Phishing of nepmails komen in alle soorten en maten voor; van een simpel verzoek om persoons- of inloggegevens tot goed doordachte en specifieke aanvallen om organisaties binnen te dringen. Gerichte phishing-aanvallen lijken vaak van bekende personen of vertrouwde instanties af te komen. Soms worden er uitdrukkelijk namen en informatie vermeld die toegespitst zijn op de ontvanger van de mail. Criminelen die nepmails versturen, maken misbruik van dagelijkse omstandigheden, maar ze zijn ook in uitzonderlijke situaties actief, zoals nu tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Een veilige Microsoft 365 omgeving? Controleer het met Microsoft Secure Score

Veiligheid staat bij Microsoft absoluut op nummer 1. Daar zet het bedrijf zwaar op in binnen hun eigen platforms, apps en werkwijze, maar daar helpen ze ook al hun gebruikers bij.

Lees meer
Anbecom ICT

Anbecom ICT